Totaal aantal pageviews

donderdag 10 november 2011

week 45, 7 nov t/m 13 nov

Wat leuk dat jullie ons alweer gevonden hebben. Het is tijd voor nieuwe nieuwtjes uit onze groep.

Zoals op de kalender te zien was hadden we deze week een verjaardag en een ontruimingsoefening. Hieronder is daar meer over te lezen





Wesley jarig


Afgelopen zondag was Wesley jarig, hiervoor heeft hij maandag getrakteerd. De leerlingen werden verwent met een blikje chips en een portable fm-radio.
                                      Bedankt Wesley!!!








Spelletjes spelen
Op maandagmiddag spelen we altijd spelletjes in groepjes. Deze week werd er in de groep van Wesley, Michael en Robbie een Sinterklaas memorie gedaan. Iedereen heeft wel een keer gewonnen!






Koken en bakken
Op dinsdag werd er weer heerlijk gekookt en gebakken. Dit keer was de oudere groep aan de beurt om te koken met juf Mieke. Zij hebben 4-kazen pasta gemaakt. Ginho en Remy hebben de boodschappen gehaald en toen zij terug kwamen hebben we met zijn alle alles gesneden.

Ondertussen ging de jongere groep bakken met meester Erik en juf Stephanie. Voor het eerst hebben zij appelflappen gemaakt die vrijdag weer bij de siroop gegeten worden.



Ontruiming
Op woensdag was er een geplande ontruiming. Het alarm zou om half 1 afgaan en inderdaad een paar minuten na half 1 ging het alarm. Alle leerlingen liepen met meester Erik en juf Stephanie naar buiten. Op het achterplein bij de voetbalkooi moesten we verzamelen. Na een paar minuten kregen we te horen dat de school leeg was en dat we weer terug mochten naar de klas.



Werken





Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag wordt er in de ochtend gewerkt uit de bakken.












Volgens een vast schema krijgen de leerlingen instructie van de meester of juf. Zij werken dan samen aan een werkblad.







Tijdens het werken uit de bakken wordt er ook 15 minuten gewerkt achter de computer. Er worden dan oefeningen gedaan in AmbraSoft. Iedere dag een ander onderdeel. Zo wordt er gewerkt aan klokkijken, geldrekenen, rekenen en taal.




Kalender aankomende week





Geen opmerkingen:

Een reactie posten