Totaal aantal pageviews

donderdag 3 november 2011

Zullen we ons even voorstellen!!!

Het heeft even geduurd, maar vanaf deze week zullen wij wekelijks een berichtje op onze weblog plaatsen.


Wij zullen ons eerst even voorstellen. Wij zijn de structuurgroep van VSO Herenwaard. Onze klas heeft 11 leerlingen, 1 meester en 2 juffen. Meester Erik en juf Stephanie zijn 5 dagen in de week in de groep en juf Mieke 4 dagen.


De leerlingen uit de groep zijn:
  • Nikita
  • Ginho
  • Joshua
  • Remy
  • Di-Angelo
  • Vinnie
  • Soeyen
  • Robbie
  • Michael
  • Aazam
  • Wesley
Tijdens sommige werkmomenten werken we in twee groepen. De eerste groep leerlingen (hierboven groen) zitten al twee jaar op de Herenwaard en de tweede groep (hierboven blauw) zijn dit jaar voor het eerst naar de Herenwaard gekomen.




NIEUWS uit groep





Ziekenhuis: Dinsdagochtend kregen we het vervelende nieuws dat Aazam was opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft daar 1 nachtje moeten blijven. Gelukkig was hij woensdag alweer thuis en donderdag weer op school.












 Koken en bakken: Ook deze week is er weer gekookt en gebakken. Voor de tweede week gingen de leerlingen hetzelfde doen. De oudere groep ging de leskeuken in samen met meester Erik. Deze groep heeft heerlijke appelflappen gebakken die we vrijdag bij de siroop weer lekker kunnen opeten.






















De jongere groep is in de klas gebleven met Juf Stephanie en Juf Mieke. Deze groep heeft 4-kazenpasta gemaakt. Vorige week hadden wij dit ook al gemaakt, dus de leerlingen wisten al een beetje wat ze moesten doen. Eerst hebben we de ingrediënten besproken en hier plaatjes van gezocht op internet. Hierna kreeg iedereen een plaatje, dit moest daarna gezocht worden in de supermarkt.


Eenmaal weer in de klas hebben we met zijn alle de groenten gesneden en gewassen. Robbie en Wesley hebben daarna de tafel gedekt en het helpen met koken gebeurde door Soeyen en Michael.


Om half 1 waren de appelflappen en het middageten klaar, eet smakelijk!!!



Zedemo: Sinds vorige week wordt er gewerkt in de Zedemo ruimte met de oudere groep. Zij werken hier op donderdagochtend tijdens het 'werkmoment' samen met meester Erik.






 overig NIEUWS


Fitness apparatuur


Na de herfstvakantie konden we dan eindelijk met het nieuwe fitness apparatuur aan de slag. We hebben nieuwe fietsen en loopbanden gekregen. Het andere apparatuur hoefde niet vervangen te worden, dat was nog goed. Nu heeft alles ook een vast plekje in de gymzaal gekregen, zodat we er makkelijker gebruik van kunnen maken. De nieuwe spullen vereisen wel dat de leerlingen gymschoenen aan moeten.


WINKELWAARD


Afgelopen dinsdag (1 november) is de opening geweest van onze eigen schoolwinkel, de winkel heet 'De Winkelwaard'. Er worden producten verkocht die vooral door de leerlingen van de wasserij, groenvoorziening en AMW Crea zijn gemaakt. Zoals zeepjes, zeepkettingen, armbandjes, enz, enz.


De winkeltijden zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van kwart over 1 tot half 3. Iedereen is van harte welkom!!!








Kalender aankomende week


2 opmerkingen: